Gården

Vår gård ligger i det sten- och skogsrika Småland. Vi vill gärna hålla landskapet öppet med med åkrar och ängar, därför föder vi upp köttdjur.

På gården finns amkor och kalvar av rasen Simmenthal, dessutom får, häst, hundar och katter.

Är du intresserad av djur? Då är du välkommen till oss på gården och hälsa på våra djur. På sommaren springer kalvarna i hagen, och du kan få leka och kela med hundarna i den stora rastgården. Kommer du på senvintern kanske du har tur att få se på när en kalv kommer tilll världen.

Vi har dessutom en damm med ädelfisk för den som vill prova fiskelyckan. Detta är särskilt populärt bland barnfamiljerna, eftersom det är ganska barnvänligt runt om dammen. Där finns också bord att sitta vid och en grillplats. Går även bra att fiska med fluga eftersom det är öppna ytor.

På vintern kan du spänna på dig längdskidorna när snön kommit och ge dig ut på skogsvägarna. När isen lagt sig kan du ta dig en härlig skridskotur på dammen eller sjöarna. Det är också härligt att sitta och pilka efter abborre eller angla efter gädda på den vackra Stengårdshultssjön. Sätt er sedan och grilla vid någon av grillplatserna vid sjön eller i skogen. Det är livskvalité!

Gården är öppen för Er och det är bara att hälsa på!